Vrede elever smadrede vinduer i Undervisningsministeriet

En aktionsgrupper, der kalder sig Praktikløse Lærlinge, valgte i nat en noget drastisk metode til at gøre opmærksom på deres frustration over ikke ...

Slettet Bruger,

05/03/2009

En aktionsgrupper, der kalder sig Praktikløse Lærlinge, valgte i nat en noget drastisk metode til at gøre opmærksom på deres frustration over ikke at kunne finde praktikpladser. De gik nemlig til angreb på Undervisningsministeriets ruder. Det skriver dr.dk.

"Vi er vrede og frustrerede! Der er ingen lærepladser at få - arbejdsmarkedet er jo gået fuldstændigt i stå, og vi kan ikke engang få lov at gennemføre vores uddannelse. Vi kræver, at Bertel Haarder tager politisk ansvar for situationen nu," skriver gruppen ifølge dr.dk i en pressemeddelse.

Formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation, Jonathan Simmel, forstår frustrationen hos de praktiksøgende, men tager alligevel afstand fra rudeknuseriet.

"Det er klart at det ikke hjælper at smadre ruderne i Undervisningsministeriet. Det skaber jo ikke flere lærepladser, måske bortset fra en enkelt glarmesterlærling, der skal sætte de nye ruder i. Men de tusindvis af elever der står uden læreplads er jo lige vidt," siger Jonathan Simmel til dr.dk.

[email protected]

Kilde: