Vrede Venstre-ministre kræver Rønns opbakning til tørklædeforbud

I Venstres top lægger man pres på Birthe Rønn Hornbech for at få hende til at trække sin modstand mod regeringens tørklædeforbud tilbage

Slettet Bruger,

17/05/2008

I Venstres top lægger man pres på Birthe Rønn Hornbech for at få hende til at trække sin modstand mod regeringens tørklædeforbud tilbage. Det erfarer Ritzau.

På et møde mellem Venstres ministre fredag lod man kirke- og integrationsministeren forstå, at hun havde to muligheder: Enten hurtigt at udsende en pressemeddelelse eller udtale sig til et enkelt medie og tilkendegive sin støtte til regeringens planer om at forbyde religiøse og politiske symboler hos dommere.

Birthe Rønn afviste dog begge muligheder. Hun beskrev regeringens beslutning som tåbelig, og efterlod det indtryk, at hun håber på, at debatten vil ændre på stemningen.

Afviser pres
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) deltog ikke selv i mødet fredag, men afviser, at han eller andre i Venstres ledelse har lagt pres på Birthe Rønn Hornbech.

"Næ, for der er jo ikke behov for, at der er nogen, der går ud og siger det, som er en selvfølge. Nemlig, at når man er medlem af regeringen, så bakker man per definition op bag de beslutninger, der er truffet i regeringen," siger Anders Fogh Rasmussen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: