Voldsofre ringer forgæves til politiet

Selv ved personfarlig kriminalitet kan man risikere at ringe forgæves til politiet

Slettet Bruger,

21/01/2008

Selv ved personfarlig kriminalitet kan man risikere at ringe forgæves til politiet. Blandt andet i Odense, hvor politiassisten Arne Larsen flere gange har oplevet, at man har været ude af stand til at tage til et gerningssted eller tage imod en anmeldelse. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er frustrerende at skulle stå og hælde vand ud af ørerne over for borgerne og forsvare, at tingene er sådan. Især når man ikke selv synes, at det er ok," siger Arne Larsen til Jyllands-Posten.

Seneste eksempel oplevede Arne Larsen forrige weekend, da han sammen med en kollega besøgte Odense Universitetshospital. Her var to unge mænd indlagt efter at være stukket ned, og betjentene skulle hente deres tøj til kriminaltekniske undersøgelser. Men på hospitalet var også tre andre mænd, der uafhængigt af hinanden var blevet udsat for vold og forgæves havde forsøgt at kontakte politiet.

"Da de så, at der var politi på skadestuen, kom de hen til os og fortalte, at de havde ringet til politiet umiddelbart efter, at de var kommet til skade. Men de havde fået at vide, at der ikke var mandskab til at tage sig af det," fortæller Arne Larsen.

Espersen: Vold har topprioritet
Poul Løhde, politidirektør ved Fyns Politi, vil nu indskærpe over for vagtchefen, at man naturligvis skal notere borgeres navne og numre, så man kan kontakte dem senere, hvis man ikke har ledige patruljevogne, når der ringes. Og justitsminister Lene Espersen understeger, at den personfarlige kriminalitet skal prioriteres.

"Voldssager skal tages alvorligt, og der er ingen undskyldninger for ikke at gøre det. Politireformen giver flere betjente på lang sigt, og politiet har fra Folketinget meget klare instrukser om, at personfarlig kriminalitet skal topprioriteres," siger Lene Espersen til Jyllands-Posten.

[email protected]


Kilde: