Vold og trusler rammer hver anden lærer i København

Hver anden lærer på de københavnske folkeskoler udsættes for vold eller trusler fra deres elever, når de passer deres arbejde, skriver Berlingske T...

Slettet Bruger,

31/03/2008

Hver anden lærer på de københavnske folkeskoler udsættes for vold eller trusler fra deres elever, når de passer deres arbejde, skriver Berlingske Tidende. Og volden bliver mere og mere udbredt. På bare to år er antallet af anmeldte fysiske og psykiske arbejdsskader på skolerne steget med 57 pct, viser et endnu ikke offentliggjort personaleregnskab fra Københavns Kommune.

At det nu går ud over lærerne, får de Radikale i Københavns Kommune til fuldstændig at forlade hidtidige standpunkter.

"Der skal omgående sættes ind med nultolerance på skolerne. Kulturen lider under en forældet tankegang om, at alle problemer kan løses med dialog," siger de Radikales medlem af Børne- og Ungdomsudvalget, Kasper Johansen, til Berlingske Tidende.

Sidste år fik kommunen 274 anmeldelser mod 158 i 2005. Bag voldstallene ligger slag, spark, bid, skaller og kvælertag.

"Jeg har kendskab til skoler, der undlader at anmelde vold mod lærere til politiet, fordi man frygter, det går ud over skolens renommé. Det er helt ude i skoven, alle tilfælde skal anmeldes, og skolerne bliver nødt til at bortvise børn, der ikke kan opføre sig ordentligt," siger Jan Andreasen, der er skoleordfører for Socialdemokraterne på Københavns rådhus.

Børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard fra SF bebuder, at han vil hjælpe lærerne med bl.a kurser i fysisk konflikthåndtering.

[email protected]

Kilde: