Visumkrav koster millioner i mistede turismeindtægter

Sidste år måtte Danmark vinke farvel til 37 millioner kroner som konsekvens af, at mange kinesiske turister valgte Danmark fra og Sverige til

Slettet Bruger,

02/11/2008

Sidste år måtte Danmark vinke farvel til 37 millioner kroner som konsekvens af, at mange kinesiske turister valgte Danmark fra og Sverige til. Det vurderer hotellernes brancheorganisation Horesta over for Radioavisen.

"Det er beklageligt, at vi ikke har kunnet få samme adgang til at kunne hente turister fra vækstmarkederne, som de lande vi konkurrerer med," udtaler Horestas direktør Lone Njor Hult til Radioavisen.

Også turister fra lande som Rusland, Ukraine og Indien er blevet mindre tilbøjelige til at smutte forbi Tivoli, Den Lille Havfrue og Nyhavn. I en sådan grad, at de samlede danske tab skal måles i flere hundrede millioner kroner, vurderer direktør i Danmarks Rejsebureauforening, Lars Thykier. Han er ikke i tvivl om, at danske visumkrav er årsagen.

"Hvis der er noget, vi ikke kan bære, så er det at stå som at være et fjendtligt land, som ikke har lyst til at få folk på besøg," siger Lars Thykier.

Karen Ellemann, integrationsordfører for Venstre, erklærer sig forstående over for erhvervslivets frustration, men fastslår, at at der er en årsag til de danske krav.

"Derfor så er det en utrolig svær balance, fordi vi på den ene side gerne vil sige velkommen til velhavende turister, og på den anden side ønsker at fastholde, at vi ikke er en magnet for asylansøgere," siger Karen Ellemann til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: