Virksomheder: Spild af tid at skulle læse alle "ministerens" jobansøgninger

Et krav fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om, at alle ledige skal søge mindst fire jobs om ugen, vil spilde virksomhedernes tid me...

Slettet Bruger,

22/03/2008

Et krav fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om, at alle ledige skal søge mindst fire jobs om ugen, vil spilde virksomhedernes tid med endnu flere useriøse ansøgninger. Det mener arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv og flere virksomheder, skriver Dagbladenes Bureau.

"Der er overhovedet ingen kvalitet i den idé. Lige så lidt som i de ansøgninger vi allerede nu får fra folk, som blot skal kunne sige til deres a-kasse, at de har søgt så og så mange job. Hvis kravet bliver ændret til fire ugentlige ansøgninger, regner vi med at få dobbelt så mange useriøse ansøgninger, som vi gør nu. Det er ganske enkelt spild af vores tid," siger Kenneth Toftdal, som er fabriksdirektør hos producenten Micro Matic i Odense, til Dagbladenes Bureau.

Hos NCC Roads i Vejen er HR-manager Jan Brink Nielsen ansvarlig for besættelse af ca. 150 stillinger årligt. Han mener, at mange af de ansøgninger, han modtager i dag, ikke gør andet end at spilde hans tid. Nu er han bange for, at beskæftigelsesministerens krav om fire ugentlige ansøgninger vil gøre problemet endnu større.

"Hvis antallet af proforma-ansøgninger nu bliver fordoblet, er det bestemt ikke positivt. Det kommer til at betyde en øget arbejdsbyrde for os. Og det kommer helt sikkert ikke til at betyde, at vi får flere kvalificerede ansøgninger, så det kan jeg ikke bruge til noget. Tværtimod. Jeg kunne bruge min tid på meget bedre ting end at læse useriøse ansøgninger og sende svar ud til folk, der bare skal vise en kvittering til deres a-kasse," siger Jan Brink Nielsen.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen mener, at han kan afvise virksomhedernes kritik.

"Vi har bragt beskæftigelsen op på et historisk højt niveau, og hvis vi skulle følge rådene fra a-kasserne og virksomhederne, var ledigheden aldrig kommet så langt ned," siger han til Dagbladenes Bureau.

[email protected]

Kilde: