Virksomheder: Regeringen har ikke gjort papirbøvlet mindre

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens løfter om, at han vil mindske de administrative byrder for virksomhederne med 25 procent fra 2001 til ...

Slettet Bruger,

12/08/2008

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens løfter om, at han vil mindske de administrative byrder for virksomhederne med 25 procent fra 2001 til 2010 er ikke på vej til at blive gjort til virkelighed, mener et stort flertal af virksomhederne ifølge dr.dk.

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet Green viser, at kun én ud af ti virksomheder mener, at byrderne er blevet mindre. Fire ud af ti mener tværtimod, at der er kommet mere administrativt bøvl.

Regeringens egne opgørelser viser dog, at omfanget af det administrative arbejde, som virksomhederne pålægges at udføre for det offentlige, ved udgangen af 2007 var reduceret med 10,1 procent i forhold til niveauet i 2001.

Men under alle omstændigheder bliver det svært for regeringen at nå de 25 procent i 2010, fastslår Dansk Industri.

"Der skal løbes stærkt den sidste tid, men jeg tror stadig, at man kan nå det, hvis man har den politiske vilje til det. Og det regner vi bestemt med, at regeringen har," siger Jesper Friis, der er konsulent i Dansk Industri, til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: