Villy løj om plejehjem

Slettet Bruger,

31/10/2007

Der røg et par finker af panden for Villy Søvndal, da han fortalte vælgerne om, hvor galt det stod til på de danske plejehjem. Det afslørede TV2 Nyhederne i aftes i 22-udsendelsen.

Stemmeføringen var ellers sikker og overbevisende, da SF-lederen under en partlederdebat forleden belærte regeringen om sine erfaringer med plejehjemmene:

"Jeg har været ude og besøge tyve plejehjem det sidste år, og jeg har ikke fundet ét, hvor der er kommet mere personale i de seks år, I har været ved magten. Tværtimod."

Besøgte kun fem
Men i virkeligheden er det kun fem plejehjem, som i det seneste år er blevet beæret med et besøg fra den folkekære venstrefløjspolitiker. Det viser sig, at Villy Søvndal har talt skoler og medicinske afdelinger med for at nå op på de tyve plejehjem.

"Det er fordi jeg har talt både plejehjemmene, de medicinske afdelinger på sygehusene og uddannelsesstederne, jeg har besøgt, sammen. Og det skal jeg selvfølgelig ikke gøre," forklarede han til TV2.

Det er heller ikke rigtigt, når Villy Søvndal påstår, at han ikke har været i stand til at finde ét eneste plejehjem, hvor der ikke er blevet skåret ned på personalet. Et af de få plejehjem, han har besøgt, er Asp Plejecenter i Struer Kommune, hvor hans egen mor bor. Her er der ikke blevet skåret ned på plejen til de ældre - tværtimod.

Flere plejetimer
I 2004 brugte personalet 601 timer om ugen på pleje af de ældre - fraregnet tid brugt på administration. I år er det tal steget til 649 plejetimer om ugen, selvom antallet af beboere er uændret.

Villy Søvndal mener dog ikke, at man ikke skal tage det så bogstaveligt, hvad han siger.

"Det jeg talte om, det var jo det generelle billede. Nemlig at hvis man kigger på plejehjemmene som sådan, så er der nogle stedet skåret endog ganske dramatisk," sagde han til TV2 i aftes.

[email protected]

Kilde: