Vil teenage-piger være mødre for at komme på tv?

Knap 1

Slettet Bruger,

17/02/2009

Knap 1.000 danske børn fødes årligt af mødre mellem 15 og 19 år. Gruppen er meget sårbar, og hos Mødrehjælpen frygter man, at en TV-serie er med til at idyllisere teenagemødrenes liv.

Børn, der fødes af teenagemødre, og de unge mødre selv har langt dårligere vilkår i livet end andre, skriver Berlingske Tidende. En tredjedel af de børn, der anbringes uden for hjemmet, har for eksempel en mor, der fik sit første barn, inden hun fyldte 20 år.

På trods af de dårlige odds oplever man hos Mødrehjælpen en begyndende idyllisering af begrebet teenagemødre, blandt andet takket være den populære TV-serie De unge Mødre, der siden 2005 har været en seermagnet på Kanal 4:

"Vi har en klar bekymring for, at det at blive mor som teenager skal blive moderne og romantiseret," siger direktør Mads Roke Clausen fra Mødrehjælpen: "Det samme havde vi i efteråret, hvor der var meget fokus på, at den amerikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palins 17-årige datter var gravid. I vort samfund, hvor man først er noget, når man har været på TV og er blevet berømt, kan man godt frygte en modebølge, hvor unge piger søger at få identitet som teenagemødre."

Redaktionschef Tinnus Sørensen på Sand TV, der producerer De unge Mødre for Kanal 4, mener ikke, at serien, der i dag tager hul på ottende sæson, idylliserer teenagemødre og giver dem stjernestatus. Men hun erkender, at mødrene står i kø for at komme med i programmet:

"Men det skyldes snarere, at de gerne vil vise omverdenen, at de faktisk godt kan klare det," siger hun til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: