Videbæks disciple vil vælte KDs Kornbek

Ganske vist har den tidligere kristendemokratisk stemmesluger Tove Videbæk forladt partiet, men hendes politiske bagland har ingen exit-planer

Slettet Bruger,

08/07/2008

Ganske vist har den tidligere kristendemokratisk stemmesluger Tove Videbæk forladt partiet, men hendes politiske bagland har ingen exit-planer. Tværtimod planlægger de at vælte KD-formand Bodil Kornbek på partiets næste landsmøde, beretter Ritzau.

Beslutningen blev truffet, da Kristendemokraternes storkredsbestyrelse i Vestjylland og en række lokale byrådsmedlemmer sent mandag aften mødtes for at diskutere situationen, efter at deres tidligere spidskandidat Tove Videbæk har meldt sig ud af partiet.

"Vi arbejder på at finde en formandskandidat. Det vil vi sætte ekstra turbo på nu, fordi vi mener, at der skal vælges en ledelse, som fuldt ud kan gå ind for det kristne og etiske grundlag. Vi mener, at der skal en anden ledelse til," siger Kristendemokraternes formand i Vestjyllands Storkreds, Sonja Bjerregaard, til Ritzau.

Den vestjyske fraktion er modstandere af Kornbeks bløde abortlinje og ønsker at give partiet sin mere kristne profil tilbage.

[email protected]

Kilde: