Videbæk afviser nyt parti

Mandagens tidlige spekulationer, om at Tove Videbæk skullle være klar til at stifte et nyt kristent parti, skydes nu ned af hovedpersonen selv

Slettet Bruger,

14/01/2008

Mandagens tidlige spekulationer, om at Tove Videbæk skullle være klar til at stifte et nyt kristent parti, skydes nu ned af hovedpersonen selv. Over for Politiken fastholder hun kritikken af partiet og dets strategi i valgkampen, der ifølge Videbæk nedtonede de kristne værdier og gjorde partiet til en del af en grå masse, der konkurrede på en overfyldt bane. Men ud melder hun sig ikke.

"Jeg har ingen planer om at forlade partiet. Men det er ikke frugtbart at sidde på bagsmækken og dirigere i en anden retning i hovedbestyrelsen. Derfor er jeg gået ud af den. Jeg vil ikke forsøge at få noget igennem på landsplan, da der er et flertal i hovedbestyrelsen, der støtter op om Bodil Kornbeks linje," siger Videbæk til Politiken.

Ved at nedtone det kristne var Kristendemokraterne indstillet på at tabe vælgere der, hvor man traditionelt er stærkest, nemlig i Vestjylland, mod til gengæld at vinde vælgere i storbyerne. Men kun den ene del af planen lykkedes. Partiet burde i stedet have skelet til Angela Merkel, der er et bevis på, at religiøse synspunkter godt kan få vælgeropbakning. Og så var partiets valg af Helle Thorning-Schmidt som statsministerkandidat endnu en årsag til de manglende vælgere.

"Den største del af vores vælgerskare ligger på den borgerlige side. Sådan har det været længe. Hvis vi vil i Folketinget, er vi nødt til at erkende det. Vælgerne blev usikre, og derfor stod halvdelen af," mener Tove Videbæk.

Ruth Evensen byder Videbæk velkommen
Hvis Tove Videbæk fortryder efter de møder, hun de kommende dage skal have med sine partiforeninger for at drøfte fremtiden, så står Ruth Evensens Frihedsparti klar med åbne arme. Ifølge partiets medstifter Eivind Fønns har man i forvejen fået megen interesse fra vælgere, der tidligere stemte på Kristendemokraterne og er stærke modstandere af fri abort. Og når man til næste valg satser på at stille op, kunne man godt bruge en garvet parlamentariker.

"Hun er ualmindeligt meget velkommen. Jeg kender Tove, og jeg værdsætter hende meget. Jeg vil ikke udelukke, at vi ringer til hende," siger Eivind Fønns til Ritzau.

[email protected]

Kilde: