Vestegnens Politi erkender svigt

Vestegnens Politi beklager nu, at man ikke handlede korrekt i november sidste år, da den 53-årige Pia Rønnei mistede livet i en trafikulykke

Slettet Bruger,

09/07/2008

Vestegnens Politi beklager nu, at man ikke handlede korrekt i november sidste år, da den 53-årige Pia Rønnei mistede livet i en trafikulykke. Sammen med kvinden befandt sig en 60-årig mand, dr havde truet hende til køreturen med et oversavet jagtgevær, og som i timerne forinden havde været voldelig over for hende i hjemmet. Så voldelig, at kvindens nabo fire gange anmodede Vestegnens Politi om hjælp. Den kom dog ikke, i stedet blev naboen af politiet sendt ind for at se, hvad der skete. Og det var en fejl, indrømmer Politidirektør Henning Thiesen nu i et seks sider langt svar til den afdødes pårørende og hendes nabo. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er imidlertid min opfattelse, at politiet i forbindelse med Nino Chieus henvendelse ikke burde have bedt en borger om selv at undersøge omstændighederne, men burde have sendt en patrulje. Jeg skal beklage dette. Herved har jeg lagt vægt på, at det er politiet, som er den professionelle part i kommunikationen og kontakten med borgeren, der har ansvaret for, at der skabes det bedst mulige beslutningsgrundlag, så der kan reageres rigtigt på henvendelsen," skriver Thiesen blandt andet.

I løbet af det sidste år har fem danskere mistet livet i sager, hvor politiet var tilkaldt.

[email protected]

Kilde: