Vestager skaber ikke vælgerboom

Slettet Bruger,

16/06/2007

Margrethe Vestagers overtagelse af formandsposten i Det Radikale Venstre vil ikke føre den vilde vælgerstrøm med sig, viser en ny meningsmåling foretaget af Gallup for Berlingske Tidende. Kun ti procent af de adspurgte svarer ja til, at formandsskiftet kan få dem til at stemme på de Radikale.

Meningsmålingen viser også, at der er flere, som peger på Naser Khader som den foretrukne tunge på vægtskålen i dansk politik, end der peger på Margrethe Vestager. 44 procent ønsker Khader som den afgørende spiller, 38 procent ønsker Vestager.

Det er især Venstres og de Konservatives vælgere, som foretrækker Naser Khader fremfor Vestager som tungen på vægtskålen, mens SF's, Enhedslistens, Socialdemokraternes og de Radikales vælgere hellere vil have Vestager i den magtfulde position.

Dansk Folkepartis vælgere deler sig en anelse overraskende helt ligeligt: 41 procent peger på Naser Khader, og 41 procent på Margrethe Vestager, selvom han sandsynligvis vil følge Dansk Folkeparti og pege på Fogh som statsminister, mens hun sandsynligvis vil gøre Helle Thorning-Schmidt til statsminister.

hsh

Kilde: