Vestager presser S-SF: Ingen skattereform må føre til arbejdsmarkedsreform

Hvis Socialdemokraterne og SF ikke vil gøre det mere attraktivt at arbejde ved at sænke marginalskatterne, så er de to partier nødt til at accepter...

Slettet Bruger,

24/09/2009

Hvis Socialdemokraterne og SF ikke vil gøre det mere attraktivt at arbejde ved at sænke marginalskatterne, så er de to partier nødt til at acceptere reformer af efterløn og dagpenge. Det er budskabet fra de Radikales leder, Magrethe Vestager, ifølge Ritzaus Bureau. For velfærdsstaten kan ikke holdes oprejst uden ekstra arbejdskraft.

"De låser skatten fast i seks år. Det vil sige, at skatten bliver lagt i skuffen som reformværktøj. Det gør jo, at behovet for at diskutere, hvad der så skal til, melder sig tydeligere og tydeligere på den politiske dagsorden," siger Margrethe Vestager til Ritzau.

Ifølge de to partiformænd Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal vil de Radikale ikke få lov til at ændre en tøddel på S-SF-skattepolitikken, som partierne i fællesskab har fremlagt. Og det sætter fokus på, at der så er andre område, som må reformeres, mener Margrethe Vestager.

"Jeg vil bare gerne være sikker på, at vi vælger nogle redskaber, som vi har en stor vished for vil virke, fremfor at vi vælger noget, som er rart, og vi så må håbe på virker," siger hun til Ritzau.

[email protected]

Kilde: