Venstres udenrigsordfører udpeger McCain som bedst

Normalt taler partiernes ordførere på deres respektive partiers vegne, men om Søren Pind også gør det, når han som udenrigsordfører for Venstre kal...

Slettet Bruger,

04/06/2008

Normalt taler partiernes ordførere på deres respektive partiers vegne, men om Søren Pind også gør det, når han som udenrigsordfører for Venstre kalder republikaneren John McCain for den bedste mand, som Europa kan få i præsidentsædet i USA, er uvist. Demokraten Barack Obama, som netop har vundet sit partis nominering over Hillary Clinton, har han ikke samme tillid til.

"Jeg er langt mere tryg ved McCain som De Forenede Staters præsident. Han er dybt rodfæstet i samarbejdet mellem Europa og Amerika. Det er jeg ikke sikker på, at Obama er. McCain er meget stærk udenrigspolitisk og har siddet i Senatet i rigtigt mange år. Han er dybt interesseret i frihandel og klima, som også er et europæisk anliggende," siger Søren Pind til Ritzau.

En rundspørge blandt Venstres folketingsmedlemmer har tidligere vist, at et meget stort flertal af dem foretrækker Barack Obama som USA's næste præsident.

[email protected]

Kilde: