Venstres top arbejder på Rohdes politiske comeback

Finansminister Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen er begge aktivt involverede i at få Venstres tidligere politi...

Slettet Bruger,

05/05/2008

Finansminister Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen er begge aktivt involverede i at få Venstres tidligere politiske ordfører, den nu fallerede TV2 Radio-direktør Jens Rohde, til at stille op som kandidat for Venstre til næste års valg til EU-Parlamentet. Det erfarer Jyllands-Posten.

Hans navn drøftes således i det kandidatudvalg, som Løkke i kraft af sin position som Venstres næstformand sidder for bordennden for. Og Hjort har mødtes med Jens Rohde i forrige uge, da dennes kandidatur igen blev diskuteret.

Også prorektor Lykke Friis nævnes i Venstres top som en oplagt kandidat, men både hun og Rohde har såkaldte "timing-problemer" og ønsker, at deres kandidaturer præsenteres så sent som muligt.

Rohde har for kort tid siden købt sig ind i et reklamebureau i Viborg, hvor han for tiden forsøger at skabe en kundekreds. Og ifølge kilder i Venstre anser Lykke Friis EU-kandidaturet som problematisk at kombinere med det daglige arbejde som prorektor, skriver Jyllands-Posten.

Ingen af de to har endnu sagt ja til at lade sig opstille, og Lykke Friis siger til avisen, at hun "ikke er medlem af noget parti".

[email protected]

Kilde: