Venstrepolitiker stjæler venstreorienterets vise

Slettet Bruger,

28/11/2007

"Jeg vil male dagen blå", hedder det i Pia Raugs "Regnvejrsdag i november". Men Pia Raug, der i 90'erne var folketingskandidat for Enhedslisten er ikke så interesseret i at "male" Sjællland blåt. Hun har præsenteret Venstres nye kulturordfører Troels Christensen for en regning på 25.000 kroner for at bruge melodien uden tilladelse, da han skulle skrive en valgvise til regionalstationen TV2 Øst. Det skriver Ritzau.

Troels Christensen, der er tidligere borgmester i Hashøj, burde ellers kunne skrive musikken selv. Som medlem af bandet Seventy Four har han to gange ligget på Dansktop-hitlisten med numrene "Hør mit hjerte banker" og "Sikken en fest"

Men selv om han har stjålet melodien, så klarer han måske frisag. Ifølge KODA er det nemlig snarere TV2 Øst, der skal punge for Venstres seneste brug af venstreorienteret tænkning.

"Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, men generelt kan jeg sige, at det medie, hvor musikken bliver frembragt, er ansvarlig for indhentelser af tilladelse," siger KODA's kommunikationschef Jan Christensen til Sjællandske.

Troels Christensen burde kende KODA-reglerne. Foruden sin musikalske karriere som blandt andet orkesterleder og revypianist, har han i en periode drevet sit eget pladeselskab, Dan Music.

[email protected]


Kilde: