Venstreorienteret kollektiv angreb politiet

Slettet Bruger,

23/09/2007

I nat blev Nørrebro endnu en gang ramt af venstreradikal vold. Politiet blev angrebet med flasker, da de besvarede en anmeldelse om graffiti-hærværk nær det legaliserede besatte kollektiv Bumzen på Baldersgade.

"Da patruljen får fat i et par gerningsmænd, vælter det pludselig ud med personer fra Bumzen, der kaster med flasker efter politiet," siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi ifølge dr.dk.

Efter angrebet tilkaldte betjentene forstærkning, og flere patruljer kom hurtigt til og afspærrede området. Overfaldsmændene var i mellemtiden søgt tilbage til kollektivet, og betjentene tømte ejendommen for beboere.

13 anholdte
En civil politibil fik smadret bagruden og to patruljevogne fik skader, da de i tumulten kørte sammen. I alt blev 13 personer anholdt, hvoraf to blev sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. Resten af de arresterede blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Bumzen var et af de mange huse, der blev besat i 80'erne. Men modsat mange andre grunde blev Bumzen legaliseret, da en fond under ledelse af advokat Knud
Foldschack købte grunden. Kollektivet fungerer i dag som mødested for aktivister fra den radikale venstrefløj.

[email protected]

Kilde: