Venstrefolk: Den kriminelle lavalder skal ned - eller helt væk

Det skal være slut med at kunne spekulere i den kriminelle lavalder, for eksempel skal indvandrerbander ikke kunne sætte yngre brødre til at stå fo...

Slettet Bruger,

20/03/2009

Det skal være slut med at kunne spekulere i den kriminelle lavalder, for eksempel skal indvandrerbander ikke kunne sætte yngre brødre til at stå for hashhandel velvidende, at de er under 15 år og ikke kan straffes. Det mener en række medlemmer i Venstres Folketingsgruppe ifølge jp.dk.

"Den kriminelle lavalder skal afskaffes som begreb. Hvis man er gammel nok til at begå kriminalitet, er man også gammel nok til at tage sin straf. Virkeligheden er, at unge under 15 år i dag bruges af hærdede kriminelle f.eks. i bandekrigen, fordi man ved, at de ikke kan straffes," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Petersen til jp.dk.

Så sent som sidste år vedtog gruppen ellers at fastholde den kriminelle lavalder, men den seneste tids begivenheder i København har altså fået flere til at ændre holdning. Blandt andet indretsordfører Gitte Lillelund Bech og forskningsordfører Malou Aamund.

"Der er alt for mange i aldersgruppen 12-15 år, der laver ting, hvor der er brug for en helt anden konsekvens end i dag. Når man ser billeder fra ungdomsinstitutionerne, tænker man jo nogle gange, at det ligner en ferielejlighed i Lalandia," siger Malou Aamund.

Både Venstres politiske ordfører Ingen Støjberg og justitsminister Brian Mikkelsen opfordrer til at lade diskussionen ligge til regeringens ungdomskommission har afleveret deres betænkning til sommer. Men hos regeringens støtteparti er der glæde over de nye Venstre-signaler.

"Det er super gode nyheder. Det er det, der igennem alle årene har været vores argument for at sænke den kriminelle lavalder," siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til jp.dk.

[email protected]

Kilde: