Venstrefløjens våben mod unge ildspåsættere: Gratis ungdomsklubber

Ildspåsættelser i containere er dagens ret i København - bare i går aftes skete det tre forskellige steder

Slettet Bruger,

31/08/2009

Ildspåsættelser i containere er dagens ret i København - bare i går aftes skete det tre forskellige steder. Men nu har venstrefløjen i København fundet et nyt våben imod de unge vandaler, som står bag: Gratis medlemsskab i ungdomsklubben, hvor det i dag koster 57 kr. om måneden at være med. Det skriver berlingske.dk.

"Der er forældre i København, som ikke har penge til at betale, så hvis deres børn ikke kan komme i ungdomsklub, så keder de sig og bliver enige om at brænde containere af," siger Rikke Lauritzen, som er Enhedslistens medlem af børne- og ungdomsudvalget i Københavns Kommune, til berlingske.dk.

Også Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne vil have gratis klubber.

"Det er vigtigt, at unge har mulighed for at gå i klub, så derfor mener jeg, det skal være gratis, hvis vi på den måde kan styrke ungdomsklubsarbejdet," siger Heinrich Mets, der er medlem af børne- og ungdomsudvalget.

Socialdemokraterne vil dog begrænse det gratis medlemsskab til unge fra familier med en lav husstandsindkomst.

Venstre vender sig imod forslaget:

"Man skal ikke lære de unge, at alting er gratis. De skal lære, at det koster penge at få en ydelse," siger Venstres medlem af børne- og ungdomsudvalget Cecilia Lonning ifølge berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: