Venstrefløjen foreslår ny social ydelse

Der er førtidspension til de syge, og kontanthjælp til de arbejdsløse, men nu skal der også være en rehabiliteringsydelse til dem, som er midt i me...

Slettet Bruger,

15/12/2008

Der er førtidspension til de syge, og kontanthjælp til de arbejdsløse, men nu skal der også være en rehabiliteringsydelse til dem, som er midt i mellem, mener Socialdemokraterne og SF ifølge Berlingske Tidende.

Forslaget er møntet på nogle af de 50.000 danskere, som har været på kontanthjælp i mere end fem år, fordi de angiveligt ikke er raske nok til at arbejde, men på den anden side heller ikke syge nok til at få tildelt en førtidspension.

"I stedet for at sende folk på kontanthjælp og stemple dem som tabere, vil vi give mulighed for en rehabiliteringsperiode, hvor der er tid til afklaring af, om man kan komme tilbage til et job, en uddannelse eller skal på førtidspension," siger SF's socialordfører, Özlem Cekic, til Berlingske Tidende.

Problemet med at ryge på kontanthjælp er ifølge Özlem Cekic, at satsen er så lav, at der skabes et økonomisk incitament til at komme på førtidspension:

"Men disse mennesker har hverken brug for at blive parkeret livsvarigt på førtidspension, eller blive stresset af unødige arbejdsprøvninger før de er parate. En rehabiliteringsydelse skal være med til at sikre en mere helhedsorienteret indsats for mennesker med en midlertidig fysisk eller psykisk lidelse," siger hun.

Socialdemokraterne synes godt om idéen, mens både Dansk Folkeparti og de Konservative vender tommelen ned.

"Det er en falliterklæring at tro, at bare fordi man sætter folk over på en fast månedlig ydelse, så er de ude af vores system," siger K-socialordfører Vivi Kier til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: