Venstre vil lukke lukkeloven

Butikker skal kunne holde døgnåbent alle ugens dage

Slettet Bruger,

14/06/2008

Butikker skal kunne holde døgnåbent alle ugens dage. Det mener Venstre, der ifølge Ritzau foreslår at afskaffe lukkeloven.

"Det er noget underligt noget, at vi skal bestemme, hvordan borgernes indkøbsmønstre skal være. Det må borgerne selv finde ud af i samarbejde med butikkerne. Hvis der er en efterspørgsel fra kunderne, bør butikkerne have mulighed for at efterkomme det. Det er ikke noget, vi skal blande os i fra centralt hold," siger Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen, ifølge Ritzau.

Konservativ modstand i 2000
Den nuværende lukkelov blev vedtaget i 2005 og skal evalueres i 2009. Og det er ved denne lejlighed, at Venstre vil rulle det statslige indgreb i det private næringsliv en smule tilbage.

Den nuværende lov betyder, at alle forretninger kan holde åbent fra klokken 6 mandag morgen til lørdag eftermiddag klokken 17. Derudover er der mulighed for at holde åben 20 søndage om året, skriver Ritzau.

Hvad de Konservative, der i 2000 stemte imod en liberalisering af lukkeloven, mener om regeringspartnerens forslag, fremgår ikke af Ritzaus dækning.

[email protected]

Kilde: