Venstre vil have afstemning om euro hurtigst muligt

49 procent af danskerne vil gerne af med kronen og i stedet betale med euro, når de handler, mens 42 procent er imod

Slettet Bruger,

05/04/2008

49 procent af danskerne vil gerne af med kronen og i stedet betale med euro, når de handler, mens 42 procent er imod. Det viser en ny Gallup-måling, som offentliggøres i Berlingske Tidende i dag.

Og folkeafstemningen om emnet kommer snart, hvis det står til Venstre.

"Afstemningen kommer hurtigst muligt. Men mere præcis kan jeg ikke være, da Folketingets ja-partier afventer rapporten fra DIIS," siger han til Berlingske Tidende.

DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier, afleverer i maj en rapport med analyser af, hvad undtagelserne betyder for danskernes dagligdag. Herefter går Folketingets ja-partier i gang med at diskutere en køreplan for afstemningerne om forbeholdene.

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, forstår ikke, hvor Venstre vil af med kronen, som også i år 2000 var til afstemning.

"Det er jo aldrig gået bedre i Danmark siden 2000, så argumenterne fra dengang er faldet fra hinanden. Og jeg tror ikke, at ja-sigerne kan køre en hel valgkamp med et argument om, at vi er nødt til at sidde med ved et eller andet diffust bord," siger han.

I 2000 var der også op til afstemningen opbakning fra et flertal af danskerne til at udskifte krone med euro, men opbakningen svandt under afstemningsdebatten, og da danskerne stod i stemmeboksene satte 53,1 procent kryds ved nej'et.

[email protected]

Kilde: