Venstre vil bremse lastbilforbud

Slettet Bruger,

24/12/2007

Kommunerne skal ikke have lov til at forbyde lastbiltrafikken, hverken generelt eller i myldretiden. Det mener Venstres trafikpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, der tager afstand fra forslaget på sin hjemmeside, skriver politiken.dk.

"Det er en glidebane bort fra et sammenhængende land med fælles trafikale regler. Det er et landspolitisk ansvar, som vi må påtage os - i et godt samspil med kommunerne og transportbranchen. Herunder om hvordan vi styrker miljøet og trafiksikkerheden i de større byer," skriver Lorentzen.

Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke var ellers i går ude med et forslag, der blandt andet skal gøre det muligt for København at realisere deres planer om en lastbilfri indre by.

"Vi vil ikke sidde på Christiansborg og bestemme om lastbiler skal forbydes i visse byer. Det ved lokalpolitikerne meget bedre. Vi vil blot sørge for, at der er lovhjemmel til at gøre det," sagde Heunicke.

Men ifølge Kristian Pihl Lorentzen er lastbiler helt afgørende for, at en moderne storby som København kan fungere. Et forbud vil desuden ikke nødvendigvis gavne miljøet, som påstået af københavnske politikere.

"Hvis man forbyder lastbiler i myldretiden, kan man sagtens forestille sig, at antallet af mindre varebiler eksploderer - med deraf følgende negative konsekvenser for miljøet og trængslen", skriver Kristian Pihl Lorentzen ifølge politiken.dk.

[email protected]

Kilde: