Venstre til valg på flere i arbejde, offentlig service og klima

Slettet Bruger,

24/10/2007

Af Ole Birk Olesen

"Et politisk eksperiment." Sådan karakteriserede statsminister Anders Fogh Rasmussen en ny regering med udgangspunkt i oppositionen til venstre for den nuværende regering, da han klokken 14.00 afholdt pressemøde om Venstres valgstrategi. Alternativet, som han søger opbakning til gennem et folketingsvalg, er en fortsættelse af den hidtidige kurs. Men Fogh ville ikke fortælle, hvem han foretrækker at samarbejde med efter valget - Dansk Folkeparti eller en ny kombination indeholdende Ny Alliance.

"Vi vil samarbejde med dem, som vil støtte VK-regeringen. Lad nu vælgerne sammensætte Folketinget," sagde han.

Venstre går til valg på fem punkter, hvoraf skattelettelser ikke er et af dem. Ved valget i 2001 og 2005 lød det fra Venstre, at skattelettelser ville komme, hvis der opstod et økonomisk råderum til dem. Denne formulering er nu helt pillet ud af Venstres valgløfter.

Fem valgløfter
I stedet vil Venstre som punkt nummer ét skabe "en god og fleksibel offentlig sektor" via en kvalitetsreform.

Som punkt to vil man gennemføre en jobplan, der skal skaffe mere arbejdskraft i Danmark.

Punkt tre er en "fast og fair udlændingepolitik og en integrationspolitik, hvor danskere med indvandrerbaggrund kommer i job og uddannelse i samme omfang som øvrige danskere".

Punkt fire består af en "styrket indsats mod klimaforandringer". Den vedvarende energis andel af energiforbruget skal fordobles frem til 2025, så den når mindst 30 procent.

Punkt fem er ifølge Venstre økonomisk ansvarlighed "inden for rammen af fortsat skattestop og 2015-planen". Dette indebærer, "at der fortsat skal være overskud på de offentlige finanser, det offentlige forbrug skal vokse i takt med økonomien, og beskæftigelsen skal vokse med 20.000 frem til 2015".

[email protected]

Kilde: