Venstre tager de borgerlige tæsk

Slettet Bruger,

14/11/2007

Da Anders Fogh Rasmussen i 2005 ankom til Venstres valgfest i DGI-Byen kunne han med glæde konstatere, at han som den første Venstre-statsminister i historien var blevet genvalgt. Nu gør han klar til tredje periode. Men det bliver med en indskrænket folketingsgruppe. Venstre ser ud til at blive det borgerlige Danmarks helt store taber ved valget og må afgive seks mandater.

Inden resultaterne foreligger kan det konstateres, at indtil flere ministre sidder særdeles løst i sadlen. I Nordsjælland vurderes både Claus Hjort Frederiksen og Thor Pedersen at være på vippen. Også deres ministerkollegaer Ulla Tørnæs og Helge Sander er tidligere blevet bedømt i fare for miste deres mandat.

I tilgift til de fire ministre står en bred af folketingsmedlemmer med udsigt til muligvis at skulle pakke kontorerne sammen i denne uge. EU-ordfører Charlotte Antonsen, trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen og formanden for Udenrigspolitisk Nævn Jens Hald Madsen er blot nogle af navnene, der måske snart skal se sig om efter et nyt job.

[email protected]

Kilde: