Strid i Venstre om "valgsejren"

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle kommentere Venstres resultat ved EU-Parlamentsvalget gav han udtryk for, at der var tale om en valgsej...

Slettet Bruger,

09/06/2009

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen skulle kommentere Venstres resultat ved EU-Parlamentsvalget gav han udtryk for, at der var tale om en valgsejr. Men nu strides flere af kandidaterne om, hvem der har ansvaret for en dårlig valgkamp, skriver Berlingske Tidende.

Charlotte Antonsen, der var en af de kandidater, som ikke blev valgt, mener, at Venstre foretog et skifte fra en ret EU-begejstret linje til et mere forbeholdent syn på EU, og at det kostede stemmer.

"I starten af valgkampen beslutter man sig for, at vi skal til at sende nogle helt andre signaler. Hvis man endelig vil forsøge at dreje partiet, så skal det gøres over lang tid, ellers mister vi alle vores kernevælgere," siger Charlotte Antonsen til Berlingske Tidende.

Kasper Elbjørn, en anden Venstre-kandidat, lægger imidlertid skylden på bl.a. Charlotte Antonsen.

"Jeg tænker på nogle af de mere ukendte og uerfarne kandidater på listen, som gik i panik, og som gik ud og kritiserede en linje, som de selv har været med til at lægge. Jeg var med på møderne, og jeg ved, at de var enige i linjen," siger han og uddyber: "Det er Poul Dahl og Charlotte Antonsen."

Men den vil Charlotte Antonsen ikke have siddende på sig:

"Jeg har tegnet Venstres EU-politik i 17 år (som EU-ordfører for Venstres folketingsgruppe, red.), og jeg gider ikke høre på det, Elbjørn kommer og siger. Jeg har været særdeles aktiv, da vi udformede EU-afsnittet i vores program."

Men også spidskandidat Jens Rohde langer ud efter Antonsen.

"Alle kandidater har været igennem møder, hvor vi har talt om, hvad vi går til valg på, og alle forslag er blevet til i fællesskab," siger Jens Rohde til Berlingske Tidende og fortsætter: "Hvis man først begynder at slås og kritisere sit eget parti, så går det kun én vej, og det er nedad. Det er fuldstændig uomtvisteligt, at intern uro altid koster."

[email protected]

Kilde: