Venstre-politiker undskylder for store sko

Slettet Bruger,

01/08/2007

Af Ole Birk Olesen

Byråds- og regionsrådsmedlem Sophie Løhde fra Venstre har efter eget udsagn ikke læst sin partifælle Gudrun Laubs kritik af, at hun sidder med skoene oppe i en af Folketingets sofaer på et billede i Jyllands-Posten. Men hun vil alligevel gerne give en slags undskyldning.

"Jeg tror, vi bruger vidt forskellige skostørrelser, men jeg vil da meget gerne undskylde og beklage, at jeg kom til at gå i nogen større sko end Gudrun Laub den dag," siger Sophie Løhde til 180Grader.dk.

Det lyder ikke som en rigtigt undskylding. Er det det?
"Altså i bund og grund mener jeg ikke, det fortjener en kommentar. Jeg synes måske, det er lidt småt at gå ned i den slags petitesser, men det er så hendes valg, og det tager jeg til efterretning."

Men sådan en sofa på Christiansborg kan vel godt blive beskidt af, at man sidder med skoene oppe i den?
"Nu mener jeg ikke, det ville være passende at sidde og redegøre for mine sko, men jeg vil godt forsikre, at de ikke var beskidte."

Skal du som en offentlig person ikke også fremstå som et forbillede for andre mennesker? Vi har talt med DSB, som fortæller, at man der har et problem med alt for mange folk, som sidder med deres fodtøj oppe på sæderne og sviner dem til for de andre passagerer.
"Hmm ... men som sagt vil jeg også meget gerne undskylde og beklage, at jeg kom til at gå i nogen større sko end Gudrun Laub den dag."

Igen lyder det ikke som en rigtig undskyldning.
"Hvad skal jeg sige, sket er sket og sådan er det. Jeg mener ikke, verden går under af den grund."

Nej, det er der vist heller ingen, der har sagt, men synes du, at du som offentlig person burde lade være med den slags ting, når nu f.eks. DSB har problemer med folk, som sviner sæderne til med deres sko?
"Selvfølgelig skal man ikke have fødderne oppe på sæderne, og derfor siger jeg også, at jeg meget gerne vil undskylde."

Og denne gang er det en rigtig undskyldning?
"Jamen, det mener jeg også, at det andet er: Jeg vil gerne undskylde og beklage, at jeg kom til at gå i nogen større sko den dag, end Gudrun Laub lige fandt passende, og det er jeg ked af."

[email protected]

Kilde: