Venstre og Konservative på vej med statsstøtte til rederier

Regeringspartierne Venstre og Konservative begynder nu at tale positivt om at give statsstøtte til de danske rederier, fordi den internationale øko...

Slettet Bruger,

14/09/2009

Regeringspartierne Venstre og Konservative begynder nu at tale positivt om at give statsstøtte til de danske rederier, fordi den internationale økonomi er i recession, og fordi Frankrig og Tyskland nu også vil yde statsstøtte til deres rederier, skriver Nyhedsbureauet Direkt ifølge borsen.dk.

"Det er klart, at vi befinder os i en svær situation, hvor en midlertidig støtte kan være nødvendig, men i så fald skal det ske ud fra kommercielle vurderinger, for eksempel med lånegarantier, som bliver formidlet via kommercielle pengeinstitutter samt via Vækstfonden. Statsstøtte vil kun medføre ineffektivitet og ikke fair konkurrence," siger erhvervsordfører Jacob Jensen fra Venstre.

Hans konservative kollega, erhvervsordfører Mike Legarth er enig.

"Vi skal holde meget øje med, hvordan det her bliver håndteret i udlandet netop nu. Det er klart, at vi via EU-systemet må forsøge at sætte en bremse i det og minimere brugen af statsstøtte til rederierne. Men vi kan ikke udelukke, at det udvikler sig så negativt, at vi må med," siger han.

[email protected]

Kilde: