Venstre og Konservative: Dan Jørgensen er dobbeltmoralsk

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Dan Jørgensen, er nu også kommet under beskydning for dobbeltmoral fra Venstre og de Kon...

Slettet Bruger,

07/05/2009

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Dan Jørgensen, er nu også kommet under beskydning for dobbeltmoral fra Venstre og de Konservative, skriver dr.dk.

Anledningen er, at han fløj rundt i en stærkt CO2-udledende helikopter til sine 1. maj-taler, selvom samme Dan Jørgensen har kritiseret regeringen for ikke at ville nedbringe CO2-udledningen tilstrækkeligt i Danmark, og selvom han titulerer sig selv som "miljøets mand" og "den grønne komet".

"Dan Jørgensen burde som politiker tænke sig grundigere om. Han ønsker, at andre skal bruge den kollektive trafik. Så må han også selv gøre det," lyder kritikken fra Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, i Radioavisen.

Også de Konservatives energiordfører, Per Ørum Jørgensen, er kritisk.

"Det er dobbeltmoralsk at anvende en helikopter til den slags aktiviteter," siger han.

Dan Jørgensen undskylder sit valg af transportmiddel med, at han den 1. maj havde sagt ja til at holde taler i både København, Næstved, Kolding, Grenå, Århus, Skive og Videbæk.

"Det er meget uheldigt, hvis en spidskandidat forfordeler nogle dele af landet frem for andre. Så det var desværre meget nødvendigt. Det er en hård dag, og det er selvfølgelig heller ikke godt, at man bliver nødt til at bruge den slags transportmidler," siger Dan Jørgensen til Radioavisen.

Dan Jørgensen har tidligere på 180Grader forsvaret sig med, at han har købt CO2-kvoter, der svarer til helikopterens udledning. Imidlertid har han også kritiseret regeringen for at købe kvoter, fremfor at nedbringe udledningen af CO2.

[email protected]

Kilde: