Venstre med Løkke stormer frem

Uroen om Foghs Nato-kandidatur og Løkkes bilag synes at være glemt, og Venstre er med et hop på 4 procentpoint igen landets største parti med 27 pc...

Slettet Bruger,

01/05/2009

Uroen om Foghs Nato-kandidatur og Løkkes bilag synes at være glemt, og Venstre er med et hop på 4 procentpoint igen landets største parti med 27 pct. af stemmerne.

Det viser en ny meningsmåling blandt 1.178 danskere, som Greens Analyseinstitut har foretaget for dagbladet Børsen. I målingen, der er foretaget 27.-29. april, rutsjer Socialdemokraterne stort set lige så meget nedad, som Venstre stiger, men rød blok beholder med 89 mandater et knebent flertal over regeringens og Dansk Folkepartis 86 mandater.

Det skyldes, at både de radikale, SF og Enhedslisten går en anelse frem. Venstres vælgerboom ser ud til primært at være hentet andre steder i blå blok, for Dansk Folkeparti og de konservative går begge tilbage.

"Løkkes åbningsstrategi har vist sig at være klog. Forventningen var, at han ville vise fornyelse og nye politiske udspil og ikke bare køre videre i Foghs fodspor. Men han valgte det modsatte for at signalere stabilitet og kontinuitet, og det belønner vælgerne nu," siger Hans Engell, politisk kommentator og tidligere konservativ toppolitiker til Børsen.

[email protected]

Kilde: