Venstre kræver serviceeftersyn af politireformen

Nu har også statsministerpartiet Venstre hørt nok historier om politiet, der efter politireformen ikke kommer borgerne til hjælp, når der er brug f...

Slettet Bruger,

16/09/2008

Nu har også statsministerpartiet Venstre hørt nok historier om politiet, der efter politireformen ikke kommer borgerne til hjælp, når der er brug for det. Derfor opfordrer partiets retsordfører nu i Berlingske Tidende den nye konservative justitsminister, Brian Mikkelsen, til at gennemføre et eftersyn af politireformen. Både Mikkelsen og hans forgænger i sædet, Lene Espersen, har ellers fastholdt, at der ikke er noget som helst galt med politireformen.

"Det er tid til at standse op og give politireformen et serviceeftersyn, og det vil jeg onsdag morgen sige til justitsministeren," siger retsordfører Kim Andersen til Berlingske Tidende. Han mener ikke, at problemet er dårlig ledelse i politiet, men mangel på penge.

Justitsminister Brian Mikkelsen vil ikke kommentere forslaget, før han har haft mulighed for at studere politireformen nærmere, men hans partifælle, retsordfører Tom Behnke, mener, at politireformen løbende er til serviceeftersyn allerede.

Hos Dansk Folkeparti glæder retsordfører Peter Skaarup sig over, at regeringspartierne reagerer.

"Der har været nogle fornuftige tanker bag reformen, men det har bare ikke fungeret, og alligevel har vi hele tiden fået at vide af Lene Espersen, at der var afsat penge nok," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: