Venstre kræver post til døren hos folk på landet

Folk på landet bor med stor afstand til både naboer og posthus, og derfor er det dyrt at levere posten til dem, men står det til Venstre, så skal l...

Slettet Bruger,

09/09/2009

Folk på landet bor med stor afstand til både naboer og posthus, og derfor er det dyrt at levere posten til dem, men står det til Venstre, så skal landbefolkningen alligevel have deres post leveret til samme pris i egen postkasse som alle andre, skriver Jyllands-Posten. Og kravet fra Venstre risikerer nu at udskyde en liberalisering af postleveringen.

"I et frit postmarked er det vigtigt, at vi ikke forringer vilkårene i landdistrikterne, som i forvejen er under pres. Derfor vil vi have, at posten fortsat skal leveres ved stuehuset, og ikke ved skellet eller ved kommunevejen. Det er ikke rationelt, at man skal starte bilen og køre en halv eller hel kilometer for at hente sin post," siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorenzen, til Jyllands-Posten.

De Konservative er uenige:

"Vi finder det problematisk, hvis landmænd skal have bragt posten til døren frem for at få den i skellet. Landmænd bevæger sig jo rundt på ejendommen, så de kan godt hente post lidt væk fra stuehuset. Det er nødvendigt at lave de ændringer, når postmarkedet skal konkurrenceudsættes, og postopgaven skal kunne drives rentabelt. Og det kan man ikke, hvis man skal lave særordninger," mener de konservatives ordfører, Henriette Kjær, ifølge Jyllands-Posten.

Striden mellem de to regeringspartier er årsag til, at forhandlinger om en liberalisering af postmarkedet mellem regeringen og Folketingets partier endnu ikke er kommet i gang.

En EU-aftale påbyder medlemslandene at gennemføre liberaliseringen inden 1. januar 2011, men regeringen har det synspunkt, at det gerne må ske før. Det bliver dog svært at nå p.g.a. uenigheden mellem regeringspartierne, mener de Konservative.

[email protected]

Kilde: