Venstre i strid om EU-linjen

Tre dage før EU-valget er landets største parti, Venstre, i heftig intern strid

Slettet Bruger,

04/06/2009

Tre dage før EU-valget er landets største parti, Venstre, i heftig intern strid. Valgstrategien koster stemmer, lyder kritikken blandt andet. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

I går kritiserede tidligere Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen partiets spidskandidat, Jens Rohde, for at være for lidt begejstret for EU.

"Uffe fører partiskadelig virksomhed," svarer partiets fynske kandidat, Jan Winther, nu tilbage.

Også Hanne Severinsen revser Uffe:

"Det er aldrig smart, at Venstre-folk angriber hinanden. Vi holder sammen," siger hun.

Den tidligere chef for jægerkorpset, Poul Dahl, der er på valg i Østjylland, retter derimod skytset mod både statsminister Lars Løkke Rasmussen og Jens Rohde. Partiet satser for ensidigt på Jens Rohde, mener Poul Dahl.

"Vi vil få flere stemmer, hvis nogle af de bedre kandidater havde fået bedre betingelser. Men det er partiets strategi, som ledelsen har besluttet i samarbejde med spidskandidaten" siger Poul Dahl.

Samtidig erklærer Morten Løkkegaard sig nu enig med Uffe Ellemann-Jensen i dennes kritik:

"Jeg forstår godt, der er frustration hos de gamle over, at der ikke er mere EU-begejstring. Den frustration deler jeg," siger Løkkegaard.

Morten Løkkegaard understreger, at han og Jens Rohde ikke er politisk uenige - de udtrykker sig kun forskelligt.

Noget tyder dog på, at Venstre-toppen er klar over, at kampagnen sejler. I går blev tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen pludselig kastet på banen. Fogh optrådte i "Aftenshowet" på DR1 sammen med Jens Rohde, hvor Fogh roste Rohde for at blive "kanongod" i EU-Parlamentet.

Selv tager Jens Rohde - på overfladen - balladen afslappet.

"Jeg er kun glad for at blive kritiseret for at tage danskernes bekymring alvorligt," siger Jens Rohde til Ekstra Bladet.

[email protected]

Kilde: