Venstre er åben for solarieforbud

Mens regeringen med Venstres beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, i spidsen forsøger at overtale danskerne til at udvise mere personlig...

Slettet Bruger,

18/06/2008

Mens regeringen med Venstres beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, i spidsen forsøger at overtale danskerne til at udvise mere personligt ansvar, så går Venstres formand for Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard, den helt modsatte vej.

For nylig udtalte han sig imod, at danskerne skal bebyrdes med det personlige ansvar at betale deres rygestopkurser selv, og nu er han ifølge Nyhedsavisen parat med endnu et ansvarsfritagende forslag: Solarieforbud for unge under 18 år for at mindske udbredelsen af hudkræft.

"Det er tydeligt, at de unge ikke lytter til advarslerne, fordi de har så travlt med at føre sig frem med en hudfarve, der ligner grillkyllinger. Derfor vil jeg nu tage et møde med Kræftens Bekæmpelse, og hvis man kan overbevise mig om, at et forbud er den eneste løsning, så vil jeg lægge op til sådan et forbud," siger Preben Rudiengaard til Nyhedsavisen.

Hvis Rudiengaard har opbakning i Venstre til den idé, så er der tilsyneladende flertal i Folketinget for forbudet, for også Socialdemokraterne vil gerne være med til at forbyde solariesol for de unge, og i Dansk Folkeparti er man villig til at gå endnu videre og simpelthen tvangslukke alle solcentre.

"Hvis der er dokumentation for, at solariesolen er skyld i mange af de hudkræft-tilfælde som vi ser i dag, så kan jeg kun støtte et forbud. Jeg kan faktisk ikke se, hvorfor vi i så fald overhovedet skal tillade solcentre," siger DF-sundhedsordfører Liselott Blixt til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: