Venstre: Politiken er dobbeltmoralsk om ligestilling

Af Ole Birk OlesenLigestillingen har slet ikke indfundet sig i dansk ervervsliv, proklamerede Politiken for nylig i en leder, men det er der råd fo...

Slettet Bruger,

15/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Ligestillingen har slet ikke indfundet sig i dansk ervervsliv, proklamerede Politiken for nylig i en leder, men det er der råd for. Danmark bør kigge mod nord til Norge, slog lederen fast, for her har en lov om, at mindst 40 procent af medlemmerne i virksomhedernes bestyrelser skal være kvinder, nemlig virket.

"Mere kontant kan det ikke gøres! Og som tallene viser, fungerer lovkravet faktisk. De norske kvinder stormer ind i bestyrelserne og indtager de pladser, som de ellers ikke opnår, fordi mænd per tradition peger på andre mænd til bestyrelsesposter," skrev lederskribent Lars Hedebo Olsen.

Men den leder var i virkeligheden bare udtryk for dobbeltmoral, mener Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen. For Politikens egen bestyrelse er nemlig også fyldt med mænd.

Bestyrelsen for JP/Politikens Hus består af 12 personer, heraf er de 9 mænd. Det svarer til 25 procent kvinder. To af de tre kvinder, en journalist og en sekretær fra Jyllands-Posten, er der endda kun, fordi de er medarbejdervalgte.

"Politiken kan mene, hvad avisen vil, men det virker noget dobbeltmoralsk, at man har den holdning, når man selv er så langt fra at leve op til kravet," siger erhvervsordfører Jacob Jensen fra Venstre til 180Grader.dk.

Lederskribent: "Jeg ved intet om det der"
På Politiken mener lederskribent Lars Hedebo Olsen ikke, at han med sin leder har gjort sig skyldig i dobbeltmoral.

"En leder skal jo skabe debat og vække opmærksomhed, og hvis vi altid først skulle undersøge, hvad vi selv gør, så ville vi jo ikke kunne mene særligt meget. Men jeg har altså slet ikke kigget på, hvordan vore egen bestyrelse er sat sammen. Jeg ved intet om det der. Det er ikke noget, jeg overhovedet er inde i," siger Lars Hedebo Olsen til 180Grader.dk.

Hvis man kigger på JP/Politikens bestyrelse, hvilke af de mænd, som sidder der, burde så udskiftes med kvinder, synes du?
"Det ved jeg slet ikke noget om. Jeg ved godt, det virker utjekket, men jeg har kun været på Politiken i et halvt år, og jeg ved dårligt nok, hvem der sidder i bestyrelsen."

Føler du dig overbevist om, at bestyrelsen for JP/Politikens Hus vil blive bedre, hvis nogle af mændene i den bliver udskiftet med kvinder?
"Det ved jeg ikke, men jeg tror bare generelt, at det ville være godt, hvis der kom flere kvinder i bestyrelserne. De udgør jo halvdelen af befolkningen, og så skal de selvfølgelig også have halvdelen af pladserne de steder, hvor der bliver truffet beslutninger," mener Lars Hedebo Olsen.

[email protected]

Kilde: