Venstre: God idé at tvinge kalorietal på restaurantmenuer

Det er en god idé, at danske restauranter lige som i New York trues med bødestraf til at skrive på menukortet, hvor mange kalorier der er i den ma...

Slettet Bruger,

21/07/2008

Det er en god idé, at danske restauranter lige som i New York trues med bødestraf til at skrive på menukortet, hvor mange kalorier der er i den mad, som de tilbyder gæsterne. Det mener Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, ifølge dr.dk.

Hun understreger, at hun vil afvente regeringens såkaldte forebyggelseskommission, der skal komme med sundhedsanbefalinger omkring nytår, før hun lægger sig fast på sit partis linje. Men:

"Jeg vil da godt sige allerede nu, at jeg personligt synes, at det er en rigtig god idé," siger Birgitte Josefsen til DR Nyheder.

I New York kan restauranterne se frem til at modtage en bøde på 2.000 dollars, hvis de ikke skriver på menukortet, hvor mange kalorier madne indeholder.

Den radikale Lone Dybkjær er på sit partis vegne klar til at stemme for al skiltning, der kan skabe synlighed om kalorieindhold.

"Det er vi altid tilhænger af. Men hvis det skal indføres på restauranter, er det vigtigt for os, at kalorieindholdet ikke skal angives per 100 gram, som det er tilfældet med varer i supermarkeder. På restauranter bør det angives per portion, så kunden nemmest kan forholde sig til det," siger hun.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Jens Peter Vernersen, er til gengæld mere skeptisk og kan ikke forestille sig, at skiltning med energiindhold er det, der kan få danskerne til at spise sundere.

"Hvis Forebyggelseskommissionen kommer med et sådant forslag, vil vi selvfølgelig kigge seriøst på det. Men jeg tror mere, det er en holdningsdiskussion, der skal til for at få danskerne til at spise sundere," siger han til DR Nyheder.

[email protected]

Kilde: