Venstre: Eliteklasser i hver kommune

Folkeskolen skal have mere fokus på de dygtige elever, og derfor skal mulighederne udvides for skoler, der gerne vil lave eliteklasser

Slettet Bruger,

24/04/2009

Folkeskolen skal have mere fokus på de dygtige elever, og derfor skal mulighederne udvides for skoler, der gerne vil lave eliteklasser. Det mener Venstres uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, ifølge Altinget.dk.

I weekenden udtalte den ny statsminister Lars Løkke Rasmussen sig i generelle vendinger om bedre muligheder til de kloge børn, og med direkte afsæt i de holdninger går Anne-Mette Winther Christiansen skridtet videre.

"Vi har længe haft berøringsangst over for at tydeliggøre behovet for børn med særlige behov, mens vi har været gode til at beskrive behovet for børn med problemer. Derfor ser jeg gerne, at alle skoler får mulighed for at lave særlige klasser til børn med særlige behov. Og det ser jeg gerne i hver kommune," siger Anne-Mette Winther Christiansen til Altinget.dk.

Hun bliver bombarderet med mails og opringninger fra forældre, der oplever, at deres børn med særlige behov ikke får tilstrækkelig med udfordringer i skolen. Derfor mener Venstre, at folkeskolen skal være bedre til at få bredde i undervisningen.

"Nogle steder laver man friskoler for at løse problemet, men vi kan godt løse det i folkeskolen. Undervisningsdifferentiering slår tilsyneladende ikke igennem, for det burde også ramme børn med særlige forudsætninger. I dag laver man holddelinger for at tilgodese børn med vanskeligheder, men det skal man vende rundt, så man også laver holdopdelinger til børn, der kan noget mere. Derfor skal vi tænke på, hvordan vi giver netop de børn det ekstra skub, de behøver. Det er forkert, at de sidder og keder sig og ikke udvikler sig," siger Anne-Mette Winther Christiansen.

Hvis der skal ændres på folkeskoleloven, kræver det opbakning fra alle partier bag den, og Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini afviser kategorisk, at hendes parti vil sige god for det.

Klik her for at læse mere på Altinget.dk

[email protected]

Kilde: