Venstre-ordfører er nervøs for "Red Bull"

Mens Fødevarestyrelsen med Venstre-minister Eva Kjer Hansen som øverste politiske leder nu er parat til at tillade koffeinholdige energidrikke som ...

Slettet Bruger,

21/10/2009

Mens Fødevarestyrelsen med Venstre-minister Eva Kjer Hansen som øverste politiske leder nu er parat til at tillade koffeinholdige energidrikke som f.eks. "Red Bull", så er Venstres fødevareordfører, Henrik Høegh, mere forbeholden, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Det er det forhold, at en Red Bull indeholder koffein i en mængde, der svarer til en tynd kop kaffe, der gør ordføreren nervøs. Ifølge Newspaq viser amerikansk forskning nemlig, at koffein i denne mængde kan give børn både væksthæmning, maveproblemer, hovedpine, koncentrationsbesvær, søvnproblemer og forøget blodtryk.

"Hvis de forskningsresultater bliver publiceret, skal der ligge nogle rigtig gode begrundelser for at tillade de øgede værdier; begrundelser som jeg endnu ikke har set. Jeg er med andre ord meget kritisk over for det," slår Henrik Høegh fast over for Newspaq og foreslår aldersbegrænsing på køb af energidrikkene, hvis de tillades i Danmark.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, tager sagen mere afslappet:

"Jeg går ikke ind for forbud og vil hellere give mine børn en fornuftig snak, når det gælder alkohol og den slags. Men jeg tror ikke, de går og drikker det hver dag, så jeg tror ikke, der bliver problemer med det," siger hun til Newspaq.

[email protected]

Kilde: