Venstre-kandidat: EU-direktiv skal tvinge EU-debatter ind i dit fjernsyn

Kun få mennesker interesserer sig for EU-Parlamentets arbejde, men det vil Venstre-kandidat til EU-valget Charlotte Antonsen nu gøre noget ved: Hun...

Slettet Bruger,

02/06/2009

Kun få mennesker interesserer sig for EU-Parlamentets arbejde, men det vil Venstre-kandidat til EU-valget Charlotte Antonsen nu gøre noget ved: Hun vil simpelthen arbejde for et EU-direktiv, som tvinger de nationale public service-stationer til at transmittere debatterne fra EU-Parlamentet, fortæller hun til Ritzaus Bureau.

"Hvis jeg bliver valgt til parlamentet, vil jeg stille forslag om det og også foreslå, at det bliver en del af det tv-direktiv, som allerede findes i EU," siger Charlotte Antonsen og fortsætter:

"Mange almindelige mennesker føler, at det til daglig er svært at følge med i, hvad der sker i EU. Det ville de have mulighed for, hvis de kunne se debatterne fra parlamentet i tv."

Dan Jørgensen, socialdemokratisk medlem af EU-Parlamentet, erklærer, at han vil stemme imod forslaget, hvis det kommer op. Debatterne i EU-Parlamentet er simpelthen for kedelige, mener han.

"Det skyldes den særlige debat- og mødeform, der praktiseres i parlamentet. Som debatterne foregår i dag, har de slet ikke den ping-pong karakter, vi kender fra Danmark og andre lande. Derfor egner de sig dårligt til direkte tv," siger Dan Jørgensen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: