Veluddannede har færre skilsmisser

Der er markant forskel på hyppigheden af skilsmisser alt efter hvor, veluddannet man er, viser en undersøgelse foretaget af professor i familieøkon...

Slettet Bruger,

01/02/2009

Der er markant forskel på hyppigheden af skilsmisser alt efter hvor, veluddannet man er, viser en undersøgelse foretaget af professor i familieøkonomi Michael Svarer fra Århus Universitet. Det skriver epn.dk. Han har analyseret tal fra Danmarks Statistik over små 66.000 danskere fra de var til 20, til de fyldte 44. Her viser det sig, at kun 14 procent af mænd med en mellemlang eller lang uddannelse har været igennem en skilsmisse, ment 25 procent af de ufaglærte mænd har et forlist ægteskab bag sig. For kvinder er tallene 19 og 25 procent.

"Uddannelse er en god beskyttelse mod skilsmisse, men det er svært at sige præcis hvorfor. Det kan eksempelvis skyldes, at veluddannede er bedre til at håndtere kriser, ligesom der ikke er tvivl om, at parforholdet får færre stød udefra, når økonomien er i orden, og arbejdsløsheden udebliver," siger Michael Svarer til epn.dk.

Tallene viser også, at hvor 80 procent af de 44-årige veluddannede i dag befinder sig i faste parforhold, gør det samme sig kun gældende for 57 procent af deres jævnaldrende, der er ufaglærte.

[email protected]

Kilde: