Velfærdsminister vil beslaglægge hjemmeside

Slettet Bruger,

30/12/2007

Det er ikke kun ejendomme, der kan blive eksproprieret i almenvellets navn. Velfærdsministeriet kræver nu, at kunstner Jan Christiansen skal overdrage retten til domænet velfærdsministeriet.dk, som han oprettede før ministeriet blev dannet. Det beretter Politiken.

Jan Christiansen har også oprettet domænerne danmarksministeriet.dk, kreativitetsministeriet.dk og oplevelsesministeriet.dk som del af en virtuel regering, der skal "implementere ånd, medmenneskelighed, etik og bæredygtighed," som han skriver på sin hjemmeside.

Velfærdsministeriet har tidligere anmodet Jan Christiansen om at overdrage retten til domænet, hvilket han har afslået. Nu har de ministrielle embedsmænd imidlertid besluttet sig for at tage sagen op i Klagenævnet for Domænenavne, og her erkender Jan Christiansen, at det kan blive svært at få medhold.

"Flere juridiske muskler"
"I og med, at der er tale om offentlige instanser, så står de stærkere i sådan en navnestrid, end jeg gør. Desuden har de flere juridiske muskler, end jeg har," siger han til Politiken.

Selv om han ikke har haft til hensigt at efterligne et eksisterende ministerium, kan det få betydning for sagen, at de fleste borgere har en forventning om at komme ind på en offentlig instans' hjemmeside på den pågældende adresse.

Jan Christiansen er dog ikke ærgerlig over, at han kan miste retten til velfærdsministeriet.dk, da han mener, at klagesagen er blevet en del af kunstværket.

Der kan gå op til fire måneder, før der falder en afgørelse i sagen.

[email protected]

Kilde: