Vejdirektoratet sendte farligt støv ind over børn og voksne i Middelfart

Farligt støv fra kræftfremkaldende kvartssand, som er blevet benyttet til at sandblæse Lillebæltsbroen, er i flere dage havnet i huse, haver og lun...

Slettet Bruger,

07/07/2009

Farligt støv fra kræftfremkaldende kvartssand, som er blevet benyttet til at sandblæse Lillebæltsbroen, er i flere dage havnet i huse, haver og lunger hos naboerne i Middelfart, skriver Fyens Stiftstidende.

"Børnene har ligget i deres barnevogne herude på terrassen og sovet. Jeg tør slet ikke tænke på hvor meget støv, de har indåndet," siger Rikke Have, som nærmest bor under broen, til avisen.

Begge hendes børn har været plaget af hoste, siden arbejdet begyndte, og ifølge Arbejdstilsynets retningslinjer bør udendørs sandbløsning da også undgås. Kvartssand i krystalliseret og åndbar form er nemlig særligt sundhedsskadeligt og indebærer fare for udvikling af lungekræft.

Det er Vejdirektoratet, der er ansvarlig for beslutningen om at bruge kvartssand til sandblæsningen.

"Vi beklager dybt, at beboerne har været udsat for kvartssand-støv i disse mængder. Det er vores fejl, at vi ikke har sørget for bedre afdækning og tilsyn," siger ingeniør fra Vejdirektoratet, Erik Stoltzner, til Fyens Stiftstidende.

Også hos Middelfart Kommune er man ked af det, for kommunen har givet tilladelse til, at arbejdet kan udføres.

Klik her for at læse mere på fyens.dk

[email protected]

Kilde: