Valg tirsdag den 13. november

Slettet Bruger,

24/10/2007

Af Ole Birk Olesen

Der skal være folketingsvalg i Danmark tirsdag den 13. november. Det erfarer 180Grader.dk fra en velinformeret kilde tæt på regeringen.

Valget udskrives på et tidspunkt, hvor det nuværende flertal i Folketinget bestående af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti står stærkt i meningsmålingerne og et par måneder efter, at regeringen har bebudet, at den vil bruge hele det økonomiske råderum frem mod 2015 i den offentlige sektor.

Det bliver Anders Fogh Rasmussens andet valg som siddende statsminister, men denne gang mod en ny udfordrer fra oppositionen, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Hendes forgænger, Mogens Lykketoft, blev slået ved valget i 2005 og gik herefter af som formand for Socialdemokraterne.

Meningsmålingerne tyder på, at også Helle Thorning-Schmidt vil have særdeles svært ved at "slå Fogh", sådan som hun ellers lovede sine medlemmer i valgkampen om formandsposten hos Socialdemokraterne. Selv hvis VKO-flertallet ikke bliver en realitet, så står Ny Alliance klar som endnu et støtteparti for en kommende Fogh-regering.

[email protected]

Kilde: