Bondam: Vagtfirma blev truet væk fra graffitiovervågning

Slettet Bruger,

28/09/2007

Kan man true sin vilje igennem i København? Det spørgsmål stiller borgere på Klaus Bondams blog nu, efter at Teknik- og Miljøborgmesteren har beskrevet, forløbet i kampen mod graffiti på Assistens Kirkegård.

"Kommunens folk startede på dette arbejde lige efter sommerferie, men hver gang de havde malet et stykke, blev det overmalet med graffiti igen. Der blev brugt for over kr. 300.000 maling m.m. - og herudover ansatte vi et vagtværn til at være til stede om natten. De blev truet på livet og ønskede ikke at forsætte med vagtarbejdet," skriver Bondam blandt andet.

Borgmesteren afviser samtidig at have svigtet løftet om at fjerne graffitien med opfordringer som "Kill Cops" og "BZ alt". Det drejer sig om at beskytte medarbejderne og undgå at klatte kommunens penge væk.

"Vi kan sagtens male muren i dagtimerne, men det er lidt omsonst når den overmales med graffiti igen den følgende nat. Det er vist det man kalder et Sisyfos-arbejde. Vi har indtil videre spildt kr. 300.000 på dette - og har foreløbig kun kr. 1 mio. til formålet," skriver Klaus Bondam.

[email protected]


Kilde: