V vil lade private overtage politiopgaver

Når Mondeo'en skal vaskes eller en fange transporteres fra A til B, så behøver man ikke nødvendigvis uddannede politibetjente til at varetage opgav...

Slettet Bruger,

02/11/2008

Når Mondeo'en skal vaskes eller en fange transporteres fra A til B, så behøver man ikke nødvendigvis uddannede politibetjente til at varetage opgaven. Den slags kunne privatiseres, så betjentene kunne koncentrere sig om det egentlige politarbejde, mener man i Venstre og Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske Tidende.

"Politiet skal sikre borgernes tryghed og bekæmpe kriminalitet. Bruger politiet ressourcer til andet, skal vi fordomsfrit diskutere, om andre, som er godkendt og har autorisation, kan klare opgaverne - gerne til en lavere pris," lyder det fra Venstres retsordfører Kim Andersen i Berlingske Tidende.

Med opbakning fra Dansk Folkeparti vil Venstre derfor i morgen rejse privatiseringsdiskussionen. Det vil ske, når Folketingets Retsudvalg fortsætter forhandlingerne, der skal lappe på manglerne af politireformen. En reform, der fritog politiet for en række ikke-kriminalitetsbekæmpende områder som blandt pas- og kørekortekspedition.

"Med disse tiltag er der skabt gode rammer for, at politiet kan koncentrere sig om politiets kerneområder," siger justitsminister Brian Mikkelsen og afviser samtidig, at flere områder skal fjernes fra politiet.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup vender sig også imod privatiseringer af fangetransporter, ligesom Politforbundets formand Peter Ibsen, der dog erkender, at det næppe var hvad hans medlemmer drømte om at lave, da de søgte ind på Politiskolen.

"Mange hundrede af mine medlemmer vil gerne slippe for transporterne. Men det er en politiopgave, fordi der kan være tale om magtanvendelse," siger Peter Ibsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: