V vil have 112-opkald væk fra politiet

Flere sundhedspolitikere og fagfolk på sundhedsområdet kræver nu, at 112-opkald om sygdom fremover skal gå til sundhedsfagligt personale

Slettet Bruger,

24/01/2009

Flere sundhedspolitikere og fagfolk på sundhedsområdet kræver nu, at 112-opkald om sygdom fremover skal gå til sundhedsfagligt personale. For de politifolk, der årligt tager imod i nærheden af en million alarmopkald mangler sundhedsfaglig indsigt. Danskere i akut behov kommer dermed til at gå glip af en ambulance og det koster liv. Det skriver berlingske.dk.

"Folk i akut nød skal altid kunne få hjælp. Det er desværre ikke altid, ambulancen kommer, når folk har brug for det. Det skal der rettes op på," siger Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefssen til berlingske.dk.

Der findes ingen samlet opgørelse af, hvor tit det går galt, men politikere og fagfolk henviser til flere tilfælde, der har kostet eller næsten har kostet menneskeliv.

"Jeg kan jo høre, hun taler i baggrunden. Så kan det ikke være så slemt. Du må ringe til vagtlægen," lød beskeden således til en mand, hvis kæreste to timer senere var død.

Både Socialdemokraterne og fagfolk på området bakker op om Venstres ønske. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har nu sat Sundhedsstyrelsen til at undersøge sagen.

[email protected]

Kilde: