Venstre vil forbyde alkohol-køb for 16-18-årige

Aldersgrænsen for køb af cigaretter er sat op til 18 år, mens man fortsat kun skal være 16 for at købe alkohol

Slettet Bruger,

15/01/2008

Aldersgrænsen for køb af cigaretter er sat op til 18 år, mens man fortsat kun skal være 16 for at købe alkohol. Det er en fejl, eller måske snarere en "forglemmelse", mener Preben Rudiengaard (V), formand for Folketingets Sundhedsudvalg. Derfor vil han nu rejse spørgsmålet over for ministeren. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Den bedste konsekvens er, at grænsen for såvel køb af cigaretter som alkohol er 18 år. Jeg er dybt bekymret over alkoholindtaget blandt unge i Danmark, og kan sundhedsministeren ikke se det, skal jeg komme efter ham," siger Preben Rudiengaard til Kristeligt Dagblad.

Og det bliver nok nødvendigt. Umiddelbart er Jakob Axel Nielsen nemlig ikke indstillet på at indføre en fælles 18-års grænse.

"Grænserne er arbitrære. Men det er en gængs dansk opfattelse, at unge mellem 16 og 18 år drikker alkohol i private sammenhænge. Det er en del af dansk kultur og accepteret af forældrene," udtaler ministeren.

Jakob Axel Nielsen mener dog, at holdningen til alkohol har været gennem et enormt skred, og afviser ikke, at en ændring kan komme på tale om nogle år. Så lang tid vil Preben Rudiengaard dog ikke vente.

"Man kan ikke gå igennem en provinsby i Danmark en lørdag aften uden at se stive unge, der vælter rundt. Det skal vi have gjort noget ved," siger han til Kristeligt Dagblad.

Venstres holdning støttes af SF, mens Socialdemokraterne erklærer, at de ikke vil "stemme imod" en 18-års grænse. DF er lodrette modstandere, de frygter, at et forbud vil få de unge til at søge mod stoffer i stedet.

[email protected]


Kilde: