V og K uenige om asylstrategi

Pia Christmas-Møller har fået sat gang i Christiansborg med sit forslag til morgensdagens asyldebat i Folketinget

Slettet Bruger,

22/01/2008

Pia Christmas-Møller har fået sat gang i Christiansborg med sit forslag til morgensdagens asyldebat i Folketinget. VK-regeringen har udsigt til at komme i mindretal for første gang i sin mere end seks-årige levetid, og nu er der opstået intern ueninghed om, hvordan man skal håndtere onsdagens debat. Det skriver Jyllands-Posten.

Venstres fungerende integrationsordfører Søren Pind foreslog i går, at regeringen blot skulle ignorere flertallet, da asylaftalen med DF udelukkende skal gennmføres administrativt, uden lovændringer. Men den køber De Konservative ikke.

"Nej, det kan man ikke. Man skal respektere et Folketingsflertal," siger partiets politiske ordfører Henriette Kjær til Jyllands-Posten.

Hun tager også afstand fra de forsøg, der har været på at få de to grønlandske folketingsmedlemmer til at undlade at stemme. Venstres politiske ordfører Inger Støjberg har opfordret de to grønlændere til at holde sig uden for og undret sig over, hvordan man på samme tid kan sidde i en selvstyrekommission og samtidig blande sig i dansk politik. DF's gruppeformand Kristian Thulesen Dahl har direkte udtalt, at det vil konsekvenser for den grønlandske hjemmestyreordning.

"Jeg vil ikke komme med trusler om, hvad det kan betyde for selvstyrekommissionen. Den proces skal forsætte konstruktivt, og vi skal ikke lade os gribe af surhed over, at de går ind i denne indenrigspolitiske debat," siger Henriette Kjær til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten oplyserregeringskilder, at man er enige med den konservative ordfører. I hvert fald så langt, at man ikke agter at gå imod et folkeflertingsflertal.

[email protected]

Kilde: