V og K-borgmestre slemme til skattestigninger

Slettet Bruger,

15/10/2007

Mere socialdemokratisk end socialdemokraterne. Sådan har kritikken, blandt andet, lydt om regeringen. Nu viser det sig, at partifællerne ude i kommunerne ikke vil stå tilbage for deres partitop. Nye tal fra Kommunernes Landsforening afslører således, at 27 ud af 47 borgerligt ledede kommuner er blandt dem, der vil sætte skatten op med mere end 0,1 procent til næste år, skriver Børsen. Det svarer til 57,44 procent og dermed overgår V og K´s borgmestre selv deres socialdemokratiske kollegaer. Blandt S-borgmestrene er det nemlig "kun" 53,333 procent, der vil øge den kommunale skat med mere end 0,1 procent.

Det er særligt Venstreborgmestre, der er skyld i det høje tal, men også fem konservative kommuner, heriblandt Silkeborg og Greve, er med til at reducere den skattelettelse, som Christiansborg-konservative har kæmpet så bravt for. Politisk ordfører hos De konservative, Pia Christmas-Møller opfordrer KL og Thor Pedersen til at sikre, at borgerne får den gevinst, som skatteaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti skulle sikre dem.

"Der skal to til at lave en aftal, og der skal også to til at fastholde den. Nu må parterne sætte sig sammen og se, hvad de vil gøre ved den aftale, som de indgik for mindre end et halvt år siden," udtaler Christmas-Møller til Børsen.

Pia Christmas-Møller har ingen direkte forklaring på de kommunale, konservative skattestigninger, men gør dog opmærksom på, at udligningsreformen ikke har været lige fair ved alle kommuner.

[email protected]

Kilde: